بسم الله الرحمن الرحیم
طایفه السواری البوناهی
نگاه به آینده زیباست ونگاه به گذشته نیز حکایت از هزاران تجربه دارد که هریک از آنها میتواندآینده ای زیباتر را ترسیم نماید .
معرفی عشیره السواری :
عشایر[1]السواری یکی از اصیل ترین عشایر ربیعه و عدنانی میباشند .
عشایر السواری از سه طایفه اصلی بیت نصر ، عواجه و آلبوناهی که هرکدام شیخ[2] وبیرق[3] یا همان نماد منحصربه فرد خود برخوردار هستنند.تشکیل شده است.
عشایر السواری از فرزندان ساری بن[4] نبهان بن عمروالذهاب بن مالک بن جدل بن سلمه بن جامع بن عدی بن میاح بن اسامه بن ضبیعه بن عجل بن لجیم بن صعب بن علی بن بکربن وائل بن قاسط بن هنب بن افصی بن دعمی بن جدیل بن اسد بن ربیعه بن نزار بن معد بن عدنان میباشد .
سه طایفه السواری از فرزندان ابوسوده بن حاجم بن سر بن ساری میباشند که دارای سه فرزند بنام های جمعه و فرج و سلطان بوده .
بشاره بن جمعه دارای سه فرزند بنام های نصر – ناصر و نصیر بوده که همکنون طایفه السواری بیت نصر را تشکیل می دهند .
شبیب بن فرج دارای یک فرزند بنام عواجه میباشد .که همکنون طایفه السواری بیت العواجه را تشکیل میدهد .
سلمان بن سلطان دارای سه فرزند بنام ناهی – نفاضی – شغنب میباشد که همکون طایفه آلبوناهی را تشکیل میدهند .
واینجا لازم است که اعلام کنیم بعضی از گفته های که از روی غرض ازطرف تعدادی افراد ناآگاه مبنی براینکه آلبوناهی قسمتی از طایفه بیت نصر است .اعلام نماییم که طبق تحقیقات انجام شده و کتب موجود ناهی بن سلمان بن سلطان بن ابوسوده بوده و از جد دوم با نصربن ابشاره بن جمعه بن ابوسوده فامیل میباشد و از پسران ساری است . وآلبوناهی از بیرق و شیوخ ورایه جداگانه برخوردار و از زمان ناهی تاکنون هیچ رایه ای توسط نصر برای آلبوناهی بسته نشده است ونصر هم تاکنون برای یکبار هم برای آلبوناهی تصمیم گیری ننموده .ضمنا ناهی باخواهر نصر ازواج ودر زمان خود فرماندار و نماینده حکومت عثمانی بصره و از فردی ثروتنمد و سرشناس زمان خود بوده است که توسط یک دسیسه جهت صاحب شدن اموال و ثروت اش توسط برادر همسر خودکه همان نصرمیباشد به قتل میرسد. ( منتظر اسناد جدید ما باشید)
البته این وبلاک جهت معرفی کل طایفه السواری نخواهد بود دلیل آن هم عدم اطلاع کافی و نوع و اقلیم آنها میباشد که امیدواریم در آینده اقدام به معرفی کامل وجامع آنها نمائیم.
اما این وبلاگ در خصوص فقط طایفه السواری آلبوناهی میباشد.و از اداب و رسومات آنها خواهیم گفت دلیل آن هم انجام تحیقات جامعی واخذ اطلاعات از اشخاص معتبرومطلع است.لذا اقدام به راه اندازی این وبلاک نموده ایم تا بتوانیم هرچه بهتر این طایفه را به کاربران محترم معرفی نماییم .
تاریخچه آلبوناهی
آلبوناهی یکی ازسه طایفه السواری با فرهنگ ، آداب ورسوم منحصر به فرد بخود برخوردار هستنند . ودر بین عشایر وطایفه همجوار به منصف و باوجدان بودن معروف میباشند.
مردمانی مهمان نواز و مهربان وباغیرت ودارای و جدان و بخت بالا از جمله خصوصیات بارز و اندکی از این طایفه است که میتوان نام برد و برخلاف طاویف دیگر از اصالت خانوداگی خاص وبالایی برخوردراند.
تاریخچه این طایفه به قبل از دوره شاهنشاهی صفویه در ایران ودر زمان امپراطوری عثمانیها بر سرزمینهای اعراب برمیگردد .و در منطقه ای بین ایران وعراق بنام دبیه ،ابوجراحی وصاهندی ساکن بودند. البته از دوران قبل از آن اطلاعات کافی از محل سکونت و نحوه رسیدن وسکونت در این منطقه بدست نیامده البته اطلاعات وجود دارد که متاسفانه ضد ونقیض هستنند . و این منطقه در نقشه جغرافی کنونی در مرزهای ایران وعراق در محدودیه بستان ایران وشیب عراق میباشد.
مردمان این طایفه اغلب کشاورز و دامپرور وصیاد بودن و بدلیل همجواری با هور از زمین های حاصل خیزی خوبی برخوردان بودند و حرفه صیادی آنها شهره عام وخاص مردمان آن نواحی بود.
متاسفانه بعداز حمله کشور عراق به ایران جهت حفظ جان زنان و کودکان خود مجبور به مهاجرت اجباری به به مناطق مختلف از جمله هفت تپه ، شوش ، اهواز شدندکه عمده ترین آنها همگون هم ساکن اهوازمیباشند. این جنگ که درسال 1358 رخ داد برای ساکنین هزینه های جانی ومالی سنگینی در برداشت .
پس از مهاجرات اجباری بعلت جنگ مردان این طایفه جهت امرار معاش خود به اشتغال در ارگانها و سازمانهای دولتی رو آوردند .که الحمدوالله هم اکنون هم جایگاه ومقام خاصی در سیستم نظام جمهوری اسلامی ایران قراردارند .
قسمتی از نوع وسکونت آنها البته این تصاویر متعلق به آنها نمیباشد ولی با صحبت های انجام شده مشابه دارد .
البته این تصاویر متعلق به نحوه این طایفه نمیباشد وفقط دارای شباهت هایی با آن است
که امیدواریم بتوانیم اطلاعات خوبی جهت آشنایی با طایفه السوری آلبوناهی اصیل به شما ارائه کنیم.
لازم است از سران وبزرگان حموله که ما را در این امر مساعدت ویاری نمودند. تشکر وقدردانی کامل را داشته باشیم .
معرفی حمایل (شاخه های ) آلبوناهی:
بیت اسباهی :
1- مسعد
2-احسین
3- اسویعد
4-حمد
5- اطبینه
6- چولان
7- اجباره (اژباره(
8- صبار
البته گفته میشود که اطبینه از فرزندان ناهی نمیباشد ودر رده بالاتر با ناهی فامیل هستند .
لازم بذکر است اطلاعات واصله و تحقیقات انجام شده هنوز در مراحل اولیه است وبصورت کامل تائید نشده است .
منتظر اطلاعات تکمیلی ما باشید.
جهت ارائه انتقادات و پیشنهادات می توانید از طریق جیمل با ما در ارتباط باشید : www.alsovari@gmail.com
لازم است یک سری توضیحاتی درخصوص کلمات و واژه های بکار رفته در این وبلاگ ارائه نماییم .
[1] کلمه عشایر : به مجموعه افراد ی که ازیک قبلیه و قومیت هستند عشیره یا همان طایفه گفته میشود .وبه مجموعه عشیره عشایر کفته میشود .
[2] کلمه شیخ : به شخصی گفته میشود که در راس امور و مضمادار و ودارای مکان خاصی و تصمیم گیری در عشیره میباشد .که جهت رفع مشکلات از دیگر طایفه به او مراجعه میکنند.
[3] کلمه بیرق: به نماد و پرچم گفته میشود .که هر عشیره جهت اعلام حضور خود از آن استفاده مینماید .لازم است این را بیان نماییم که هر عشیره بیرق مخصوص با شکل ورنگ خود را دارد
[4] کلمه بن معادل فارسی کلمه فرزند میباشد که برای بیان شجره نامه ونام اجداد از کلمه بن قبل از نام پدر استفاده میشود . مثال حسن بن علی در اینجا حسن فرزند وعلی پدر میباشد .